perjantai 9. lokakuuta 2015

Punajuuripihvit


Eilen lähikaupassa kuopukseni karjui täysiä haluavansa pelunamuussia, johon sihisin että tänään saatte ranskalaisia ja sillä selvä. Surkeasti nyyhkyttäen lapsi halasi isoa perunapussia. Esikoinen häpesi syvästi. Minä tunsin kanssaostajien säälivät (lapsiini kohdistuvat) ja paheksuvat (minuun suunnatut) katseet. Tänään en tohtinut tutkia Metro-lehden tekstaripalstalta päiviteltiinkö siellä nykyajan uusavuttomien äitien kelvotonta kasvatusta.

Pelunamuussigatea edelsi parin tunnin sessio uimahallissa, ja kuopuksen itkupotkukiukkunälkäuhma vaati nopeaa hiilihydraattipitoista interventiota. Sen verran jäi muussijupakka kuitenkin meitä kaikkia kolmea kaivelemaan, että tänään sitten ajan kanssa kuorin, pilkoin ja soseutin. Tein seuraksi aikas mainioita punajuuripihvejä. Ja halleluja, tajusin ettei niitä punajuuria tarvitse sormet verellä raastaa, vaan ne voi heittää tehosekoittimeen! Einesmutsin elämä meni taas astetta helpommaksi.

Punajuuripihvit

4 punajuurta
3 valkosipulin kynttä
2 dl soijarouhetta (liota 1,5 desissä kiehuvaa vettä)
1 pieni sipuli
3 dl kikhernejauhoa
suolaa
mustapippuria
timjamia

öljyä paistamiseen

Soseuta punajuuret tehosekottimessa - lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos blenderi ei muuten jaksa. Lisää sekoittimeen myös valkosipulit. Sekoita punajuurisose liotettuun soijarouheeseen. Pilko sipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Sekoita lopuksi mukaan kikhernejauhot ja mausteet. Paista öljyssä kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Tarjoile pelunamuussin kera.



2 kommenttia: